Nuit Blanche 2011

Kedy 01.10.11 o 19:00
Kde Košice
Link http://www.kosice2013.sk/sk/folder/biela-noc/aktuality
Info Druhý ročník Bielej noci v Košiciach, ktorý sa uskutoční 1. októbra 2011 v čase od 19:00 do 2:00 hodiny, si nenechajú ujsť svetové hviezdy súčasného umenia. Do Košíc zavíta nórsky umelec Rune Guneriussen, ktorý v mestskom parku netradične prepojí interiérové lampy s prírodou. Mexičan Miguel Chevalier návštevníkov Bielej noci prevedie virtuálnou záhradou, v ktorej rozkvitnú gigantické pixelové kvety. Špičková francúzska tanečníčka Catherine Langlade zaujme digitálnou pohybovou hrou, v ktorej bude najdôležitejšiu úlohu zohrávať návštevník.

Nórsky umelec Rune Guneriussen je známy svojimi špecifickými inštaláciami v prírode. Jeho obľúbenými objektami sú stoly, lampy, stoličky a iné úžitkové objekty, ktoré inštaluje a následne fotografuje od roku 2005 po celom svete. „Objekty umiestňuje do rôznych prírodných scenérií, ktoré tak nadobúdajú jedinečný rozprávkový nádych plný poézie. Každá Runeho inštalácia je unikátna, vymyslená pre dané miesto, v ktorom zachytáva jedinečnosť priestoru a rozpráva v ňom vždy iný príbeh. Druhou a veľmi podstatnou etapou jeho tvorby je fotografia, ktorá ostáva jediným zhmotnením každej jeho umeleckej inštalácie,“ povedala kurátorka Bielej noci Zuzana Pacáková. S najväčším ohlasom sa stretlo jeho dielo „Nezhasínajte“, ktoré bolo súčasťou Bielej noci v Paríži v roku 2009. Išlo o jedno z jeho najrozsiahlejšich diel, s ktorým sa preslávil na celom svete. Viac informácii o umelcovi nájdete na jeho web stránke: http://www.runeguneriussen.no/

Po veľkom celosvetovom úspechu s inštaláciou “Sur-natures”, ktorá vykresľuje virtuálne záhrady, prichádza Miguel Chevalier do Košíc s novou interaktívnou inštaláciou s názvom “Fractal Flowers”, ktorá predstavuje novú generáciu kvetov a virtuálnych záhrad.
Komentáre
Najnovšie komentáre sú dole
Žiadne komentáre