Spomienkový večer venovaný pánovi Dežovi Ursinymu

Kedy 14.01.11 o 17:00
Kde SSG, Banská Bystrica
Link http://www.ssgbb.sk/vystavy/91-Spomienkov%C3%BD%20ve%C4%8Der%20venovan%C3%BD%20p%C3%A1novi%20De%C5%BEovi%20Ursinymi
Info Hosťami budú básnik Ivan Štrpka (člen básnickej skupiny Osamelí bežci, autor veľkej väčšiny textov Ursinyho hudobnej tvorby), Jakub Ursiny (herec, hudobník), Juraj Solan (zvuková réžia posledných Ursinyho albumov) a Pavel Daněk (producent, vedúci člen bývalej kapely Burčiak). Po diskusii bude nasledovať premietanie dokumentu Momentky od režiséra Petra Krištúfka.

Večer sa bude niesť v znení nasledovnej témy: ”Čo nie je napísané v knihách, zachytené vo filme, ale je dobré, aby sme to vedeli a zapamätali si”.

Cieľom podujatia je si formou diskusie pripomenúť výnimočnú osobnosť slovenskej umeleckej scény a predovšetkým počuť rozprávať ľudí, ktorí boli pánovi Dežovi Ursinymu blízki osobne aj profesionálne.

Urobte si čas a poďte si vypočuť myšlienky a spomienky týchto štyroch ľudí, ktorých nemáte možnosť inak vidieť a počuť rozprávať spoločne na jednu tému.

Pripravte si otázky, Vaše spomienky a prineste so sebou na stretnutie tematické artefakty a fotografie, ktoré sami vlastníte.

Na stretnutí si budete môcť zakúpiť aktuálne, na slovenskom trhu dostupné tematické knihy a CD/DVD nosiče.

Organizátormi tohto stretnutia sú banskobystrickí obdivovatelia a ctitelia tvorby pána Deža Ursinyho Juraj Havlík a Martin Novák
Komentáre
Najnovšie komentáre sú dole
Žiadne komentáre