Načo kultúra

Kedy 27.10.10 o 18.00
Kde Divadlo Ivana Palúcha
Link http://www.divadloivanapalucha.sk/231/naco-kultura
Info Verejná diskusia s kandidátmi na primátora mesta
+ koncert kapely MOJŠE BAND

o 18.00 v Divadle Ivana Palúcha (Nám. SNP 5, pasáž ARCADE)

Prečo by nám malo záležať na tom, čo si o (nezávislej) kultúre myslia tí, ktorí za nás budú rozhodovať ďalšie štyri roky? Je primátor pre kultúru dôležitý? Aké miesto má kultúra v komunálnej politike?

Aké sú v Banskej Bystrici podmienky pre začínajúcich a nezávislých umelcov na rozvoj ich tvorivého potenciálu? O akú budúcnosť a duchovné hodnoty prichádzajú obyvatelia mesta tým, že umelci odchádzajú do iných miest či zahraničia? V čom sa líšia jednorázové kultúrne podujatia oproti vzdelávaniu a kontinuálnej podpore umelcov z verejných zdrojov? Je mestský grantový systém na podporu kultúrnych aktivít dostatočný? V akom zmysle môže byť kultúra nástrojom budovania občianskej spoločnosti?

Na tieto ako aj ďalšie otázky a odpovede sa tešíme spolu s vami v Divadle Ivana Palúcha.

Príďte, diskutujte, voľte správne! Vaše hlasy volajú po zmene.

O hlavnej téme diskusie “Načo nám je kultúra v Banskej Bystrici?” prídu diskutovať štyria kandidáti na primátora: Peter Gogola (nezávislý kandidát), Zdenko Haring (nezávislý kandidát), Martin Baník (SDKU-DS, SaS a KDS) a Ľubomír Vážny (Smer-SD, SNS, ĽS-HZDS).

Moderuje: Martin Muránsky (vysokoškolský pedagóg)

Akcia sa koná z iniciatívy o.z. ANTÉNA – sieť pre nezávislú kultúru aj v ďalších slovenských mestách (Bratislava, Trenčín, Žilina, Banská Štiavnica, Košice) a je poslednou v priestoroch bývalej palacinkárne, Hotel Arcade. O náhradných priestoroch Divadla Ivana Palúcha vás budeme včas informovať.

www.antenanet.sk
www.re-culture.eu
Komentáre
Najnovšie komentáre sú dole
Žiadne komentáre