Tanečná inscenácia - Posed - Štúdio tanca Banská Bystrica

Kedy 26.03.10 o 19:00
Kde ARTkino PKO - budova ECC (bývalý Dom kultúry) v Banskej Bystrici
Link http://studiotanca.sk/index.php?page=aktualne&new=27
Info „Život je pohyb a pohyb je zrkadlom duše“


Čo je skutočnou podstatou tanca? Je to statickosť, či dynamika? Čo nám zostane, keď tanec podrobíme analýze a čas dekompozícii? Celok rozložený na mnoho jednotlivých častí začne naberať obrysy trojrozmerných statických póz, blízkych sochárskemu umeniu. Individualita a virtuozita tanečníka im vdýchnu konkrétny život a dynamiku.

Priaznivcov súčasného tanca poteší správa, že Štúdio tanca, profesionálne tanečné divadlo pôsobiace v Banskej Bystrici, pripravuje novú tanečnú inscenáciu POSED. Punc výnimočnosti predstaveniu dodávajú aj autori choreografie, špičkoví umelci európskeho formátu, Peter Mika a Olga Cobos. Obaja sú vo svojej práci známi zameraním sa na precíznu interpretáciu, čistotu tanečného prejavu a osobnosť tanečníka. Autorom hudby je jeden z najprogresívnejších slovenských hudobníkov a skladateľov Vlado Ďurajka, známy svojimi projektmi Abuse a The Autumnist.


Choreografia: Peter Mika, Olga Cobos (CobosMika Company /Španielsko)

Hudba: Vlado Ďurajka

Tanec: Denisa Benčaťová, Martina Beňačková, Michaela Nezvalová, Petra Péterová, Tibor Trulík, Tomáš Nepšinský a.h.
Komentáre
Najnovšie komentáre sú dole
Žiadne komentáre






Lynchove AQvabelly

Kedy 26.03.10 o 19.00
Kde SUBTERÉN, Michalovce
Info Koncept výstavy je postavený na poetike diel Davida Lyncha fungujúcej spolu s pohľadom mladých ženských umelkýň. Lynch je kult spájajúci absurdno, surreálno, snovosť do neodolateľnej nočnej mory, z ktorej sa nechceme zobudiť. Je tu zbytočné hľadať zmysel, aj keď ten sa podvedome vynára, spája neskutočné s možným, nemožné s istotou.
Vystavujúce inšpirované touto poetikou vytvorili diela širokospektrálnym využitím médií – od maľby, cez objekt, inštaláciu, fotku, až textilné práce.


Komentáre
Najnovšie komentáre sú dole
Žiadne komentáre